"Македонска пчела" (MacBee) Македонско здружение за заштита на автохтоната македонска медоносна пчела Apis Mellifera Macedonica

За нас

MacBee е здружение на одгледувачи на пчели чија цел е истражување, заштита, подобрување и промоција на автохтоната медоносна пчела (Apis mellifera macedonica) во Република Македонија. Дополнително, нашето здружение спроведува активности за заштита и промоција на традиционалниот начин на одгледување на медоносните пчели и начинот на добивање на нивните производи.

Заштита на македонската пчела

Теоретски и практични обуки

Промоција на пчелни производи

Тестни пчеларници

Најнови вести

Mon Dec 11
Одржан настанот „Пчеларски ден-знаење и дружење“

На 10 декември 2023 година на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, здружението MacBee го одржа осмото издание […]

Read More… from Одржан настанот „Пчеларски ден-знаење и дружење“

Sun Nov 19
Регистрирајте се за учество на VIII-то издание на настанот „Пчеларски ден- знаење и дружење“

Регистрацијата за учество на VIII-то издание на настанот „Пчеларски ден-знаење и дружење“ е започната. Тука можете да го најдете официјалниот […]

Read More… from Регистрирајте се за учество на VIII-то издание на настанот „Пчеларски ден- знаење и дружење“

Wed Nov 1
MacBee го најавува VIII-то издание на настанот Пчеларски ден – знаење и дружење

MacBee со големо задоволство го најавува новото, осмо издание на традиционалниот настан „Пчеларски ден- знаење и дружење“. Информативно-едукативниот настан, на […]

Read More… from MacBee го најавува VIII-то издание на настанот Пчеларски ден – знаење и дружење

Партнери:

Членови

Горан Алексовски

Филот Богатинов

Јонче Додевски

Иван Додевски

Игор Илков

Бранко Соколов

Александар Узунов

Кристијан Алчинов

Ѓорѓи Андонов

Мирољуб Голубовски