COLOSS прашалник за зимски загуби на пчелни семејства 2021/2022 година

Почитувани колеги-пчелари, Според информациите што пристигнуваат од повеќе региони во Македонија, оваа година пчеларите се соочуваат со значителни загуби на […]

Read More… from COLOSS прашалник за зимски загуби на пчелни семејства 2021/2022 година


Активностите на MacBee презентирани во радио емисијата „Градината на Филип“

Во 9-то издание на радио емисијата „Градината на Филип“ емитувана на Радио Пела од Прилеп, а целосно посветена на пчелите […]

Read More… from Активностите на MacBee презентирани во радио емисијата „Градината на Филип“


Публикуван нов прирачник „Добри пчеларски практики за одржливо пчеларење“

Во издание на ФАО (Светската организација за храна на Обединетите Нации), ИЗСЛТ (Институтот за зоопрофилакса и експериментирање на Лацио и […]

Read More… from Публикуван нов прирачник „Добри пчеларски практики за одржливо пчеларење“


Интервју со претседателот на MacBee во неделникот „Македонско ехо“

Најновиот број на неделникот „Македонско ехо“ го носи интервјуто со претседателот на MacBee, дипл. зем. инж. Горан Алексовски. Во интервјуто […]

Read More… from Интервју со претседателот на MacBee во неделникот „Македонско ехо“


MacBee учесник на Фестивалот на граѓански организации под мотото „30 години граѓански ангажман“

На Фестивалот на граѓански организации, кој се одржа на 25 септември во Градскиот парк во Скопје, со свој штанд се […]

Read More… from MacBee учесник на Фестивалот на граѓански организации под мотото „30 години граѓански ангажман“


Соопштение до јавноста во врска со започнувањето на кампањата „Одгледувам македоника, одгледувам наше!“

На почетокот на новата пчеларска сезона, која според пчеларскиот календар стартува во август, а по повод одбележувањето на јубилејни 10 […]

Read More… from Соопштение до јавноста во врска со започнувањето на кампањата „Одгледувам македоника, одгледувам наше!“