MacBee учесник на Фестивалот на граѓански организации под мотото „30 години граѓански ангажман“

На Фестивалот на граѓански организации, кој се одржа на 25 септември во Градскиот парк во Скопје, со свој штанд се […]

Read More… from MacBee учесник на Фестивалот на граѓански организации под мотото „30 години граѓански ангажман“


Соопштение до јавноста во врска со започнувањето на кампањата „Одгледувам македоника, одгледувам наше!“

На почетокот на новата пчеларска сезона, која според пчеларскиот календар стартува во август, а по повод одбележувањето на јубилејни 10 […]

Read More… from Соопштение до јавноста во врска со започнувањето на кампањата „Одгледувам македоника, одгледувам наше!“


Публикуван нов научен труд „Проценка на директните економски влијанија од зимските загуби на пчелни семејства во три европски држави“

Почитувани колеги – пчелари, На следниот линк (www.mdpi.com/2077-0472/11/5/398/htm) достапен е најновиот научен труд „Проценка на директните економски влијанија од зимските […]

Read More… from Публикуван нов научен труд „Проценка на директните економски влијанија од зимските загуби на пчелни семејства во три европски држави“


Покана за настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење“

Македонското здружение за заштита на автохтоната македонска медоносна пчела (Apis mellifera macedonica) (MacBee), и годинава го организира настанот „Пчеларски ден […]

Read More… from Покана за настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење“