Членовите на MacBee во организирана посета на пчеларскиот саем во Каменово

Членовите на MacBee организирано го посетија пчеларскиот настан XXVII Денови на Млавско Хомољските пчелари, Каменово 2018, одржан од 31.03 до 1.04 […]

Read More… from Членовите на MacBee во организирана посета на пчеларскиот саем во Каменово


Успешно одржан настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење 2018“ (Фотогалерија)

На 28 јануари 2018 година, на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје беше одржан настанот „Пчеларски ден – […]

Read More… from Успешно одржан настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење 2018“ (Фотогалерија)


Затворена е регистрацијата за настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење 2018“

MacBee ги известува сите заинтересирани, но нерегистрирани лица кои имаат намера да се регистрираат за учество на настанот „Пчеларски ден […]

Read More… from Затворена е регистрацијата за настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење 2018“


MacBee го најавува настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење 2018“

Македонско здружение за заштита на македонската автохтона медоносна пчела (Apis mellifera macedonica) го најавува настанот  „Пчеларски ден – знаење и […]

Read More… from MacBee го најавува настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење 2018“


Објавена е статија за активностите и напредокот на MacBee во проектот SMARTBEES

MacBee во соработка со Институтот за пчеларство во Кирхајн, Германија, Факултетот за земјоделски науки и храна од Скопје и Институтот […]

Read More… from Објавена е статија за активностите и напредокот на MacBee во проектот SMARTBEES