Гостување на претседателот на MacBee во емисијата „Бразди“

Претседателот на ЗГ „Македонска пчела“- Негорци (MacBee), дипл. зем. инж. Горан Алексовски, во интервју за емисијата „Бразди“, чие издание беше целосно посветено на пчеларството, говореше за автохтоната македонска медоносна пчела и придобивките од нејзиното одгледување. Се осврна и на кампањата „Одгледувам македоника, одгледувам наше!“ која здружението ја започна со цел подигање на јавната свест за значењето и придобивките од одгледување на автохтоната македонска медоносна пчела.

Разговорот со претседателот Алексовски можете да го погледнете овде:

Целата емисија „Бразди“ емитувана на телевизијата Канал 5, а посветена на пчеларството, можете да ја погледнете овде: