Здружението MacBee промовирано на Apimondia 2013 во Киев, Украина

[:mk]

Македонското здружение за заштита на автохтоната македонска медоносна пчела (Apis mellifera macedonica)беше промовирано на Apimondia 2013 одржана во Киев.На оваа манифестација, здружението MacBee беше претставено преку своја постер презентација (кликнете за преглед), а свои усни презентации имаа и Проф. Д-р Хрисула Кипријановска, М-р Ирена Џимревска и Доц. Д-р Александар Узунов. Повеќе za Apimondia 2013 наhttp://apimondia2013.org.ua/en/

[:]