Пчеларството е доходовен бизнис-интервју на Ѓорѓи Андонов, член на MacBee, за Канал 5 телевизија

[:mk]

„Пчеларењето е доходовен бизнис и приходот од него е добредојден за домашниот буџет. Во Македонија има услови за производство на квалитетен мед, а бидејќи се произведува од македонската автохтона медоносна пчела Apis mellifera macedonica, овој мед е ценет и има посебна вредност. Тоа се докажа и на последниот саем на Слоу Фуд во Торино, каде македонскиот мед освои второ место“-вели Ѓорѓи Андонов, банкар, љубител на пчелите и на природата и член на MacBee, во интервјуто за Канал 5 телевизија.

Целото интервју погледнете го подолу во видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=y-2uNYej1fA[:]