Успешно реализирано VII-то издание на „Пчеларски ден- знаење и дружење“

На 18 февруари 2023 година, во просториите на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, во организација на MacBee […]

Read More… from Успешно реализирано VII-то издание на „Пчеларски ден- знаење и дружење“

Покана за настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење“

Македонското здружение за заштита на автохтоната македонска медоносна пчела (Apis mellifera macedonica) – MacBee по седми пат ја организира манифестацијата […]

Read More… from Покана за настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење“

„Моја земја“: Како да си ја заштитите автохтоната македонска медоносна пчела

Списанието „Моја земја“, во рубриката резервирана за пчеларството, посвети текст кој се однесува на начините и активностите за заштитата и […]

Read More… from „Моја земја“: Како да си ја заштитите автохтоната македонска медоносна пчела

MacBee со учество на Фестивалот на Цивика Мобилитас: „Ден на граѓанските организации и социјалните претпријатија“

На Фестивалот „Ден на граѓански организации и социјални претпријатија“ во организација на Цивика Мобилитас, а поддржан од Швајцарската амбасада во […]

Read More… from MacBee со учество на Фестивалот на Цивика Мобилитас: „Ден на граѓанските организации и социјалните претпријатија“

MacBee учествуваше на настанот „Ден на органско производство и форум за еко туризам преку регионални практики“

На настанот „Ден на органско производство и форум за еко туризам преку регионални практики“, кој во организација на здружението на […]

Read More… from MacBee учествуваше на настанот „Ден на органско производство и форум за еко туризам преку регионални практики“

Медот на членот на MacBee, Ѓорѓи Андонов, освои сребро на Апимондија во Истанбул

Медот испратен на натпреварот за квалитет на мед одржан во рамки на Светскиот пчеларски конгрес на Апимондија 2022, од членот […]

Read More… from Медот на членот на MacBee, Ѓорѓи Андонов, освои сребро на Апимондија во Истанбул